منوها2019-09-28T09:08:13+00:00

کباب ترش

کباب ترش نوعی کباب است که در مناطق شمالی کشور به‌ ویژه استان گیلان طبخ می‌شود. در این نوع کباب تکه‌های گوشت گوساله را در ترکیب پیاز خرد شده، آب انار ترش، مقدار کمی رب انار ترش، گردوی ساییده شده و سبزی جات معطر محلی گیلان (چوچاق و جعفری) فلفل سیاه و نمک خوابانده و پس از اینکه مواد به خورد گوشت رفت، روی زغال چوب با حرارت ملایم کباب می‌کنند. این نوع کباب بسیار لذیذ و خوش طعم است.

چلوکباب کوبیده

کباب کوبیده را می‌توان با گوشت‌های مختلفی همانند گوشت گوسفند، گاو و مرغ درست کرد. محبوب‌ترین کباب کوبیده، کباب کوبیده تهیه شده با گوشت گوسفند با مقداری چربی است که طعم پیاز موجود در آن مناسب باشد. ادویه مناسب هنگام استفاده از این کباب سماق است که طعم ترش مزه‌ای به آن می‌دهد. این کباب به دو صورت همراه با نان یا همراه با برنج سرو می‌شود. معمولاً از نان سنگک، پیاز و ریحان برای سرو آن استفاده می‌شود. هر ۱۰۰ گرم از این غذا دارای ۲۵۰ کیلو کالری انرژی است.

چلو جوجه

جوجه‌کباب یکی از خوراک‌های اصیل ایرانی و از رده کباب‌های سنتی ایران است. در پخت جوجه‌کباب، قطعات خوردشده گوشت مرغ را برای مدتی تقریباً طولانی (حدود سه ساعت) در یک ظرف پر از آبلیمو، پیاز خرد شده، زعفران و ادویه‌جات قرار می‌دهند و پس از اینکه قطعات گوشت طعم دار شد، آن ها را به یک سیخ بلند می‌کشند و روی کباب‌پز و به وسیله آتش مستقیم، کباب می‌کنند. جوجه کباب از خوراک‌های بسیار محبوب نزد ایرانی‌ها است.

میرزا قاسمی

میرزاقاسمی یکی از غذاهای محلی استان گیلان است. مواد مورد نیاز برای تهیه میرزاقاسمی عبارتند از: بادمجان، گوجه‌فرنگی، سیر، روغن، تخم‌مرغ، نمک و ادویه. برای تهیه میرزاقاسمی باید بادمجان‌ها را تنوری (کبابی) کرده، سپس در آب سرد قرار دهید تا پوست آن به راحتی کنده شود و گوشت کباب شده آن به پوست نچسبد. حال آن‌ها را خوب بکوبید؛ سپس سیر کوبیده شده را به همراه بادمجان‌ها و مقداری زردچوبه کمی تفت دهید و در این‌جا گوجه فرنگی رنده شده را به مخلوط اضافه کنید و حرارت را ادامه دهید تا آب بادمجان‌ها کاملاً گرفته شود. در مرحله بعد تخم‌مرغ‌ها را شکسته و با بادمجان‌ها مخلوط نمایید؛ همچنین نمک و ادویه‌جات را به دلخواه به غذا اضافه کنید. میرزا قاسمی توسط محمدقاسم خان والی حاکم رشت در زمان ناصرالدین شاه، ابداع شد و توسط او گسترش یافت و به نام او نیز اسم‌گذاری شد. میرزا قاسمی در گیلان معمولاً با برنج سرو می‌شود اما اخیراً سرو با نان رایج شده‌ است.

کوکوی سبزی

کوکو سبزی گونه‌ای کوکو است که مواد اصلی آن تخم مرغ و سبزی‌های معطری مانند تره، شوید است که گاه به سبزی‌ها گشنیز، شنبلیله اسفناج (یا برگ چغندر) و یک برگ کاهو اضافه می‌شود. این مواد همراه سیر و پیاز، نمک و ادویه مناسب در تابه با روغن سرخ می‌شود. برای تغییر طعم و خوشمزه‌تر شدن کوکو سبزی به مایه آن گردوی خرد شده، زرشک یا باقلا می‌افزایند. سبزی کوکوسبزی در مازندران شامل نعنا و پونه، جعفری، و گشنیز است.

زیرگونه‌های کوکوسبزی عبارتند از: کوکوسبزی مجلسی، رولت کوکوسبزی، کوکو سبزی با نان تست،کوکوسبزی توپی و اسنک کوکوسبزی.

آش قلمکار

آش شله قلمکار یکی از معروف‌ترین نوع از انواع آش‌های ایرانی است. در طبخ این نوع آش از سبزیجات معطر و مخصوص آش نظیر: تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و حبوبات نظیر نخود، لوبیا، عدس، برنج، پیاز و همچنین گوشت سردست بی استخوان، زردچوبه و روغن استفاده می‌شود. این آش با نعناع داغ تزیین و مصرف می‌شود. این آش برای نخستین بار به دستور ناصرالدین شاه همراه با آداب و تشریفات ویژه‌ای پخته و میان مردم و درباریان پخش می‌شد.

پای سیب

پای سیب یا تارت سیب یکی از انواع پای‌های میوه است که ماده اصلی آن سیب است. در بعضی از انواع آن ممکن است خامه زده شده یا بستنی بر روی آن قرار بگیرد. خمیر این شیرینی به طور معمول از دو قسمت تشکیل شده، قسمت زیرین به صورت یک‌پارچه است و معمولاً در قسمت بالایی آن نوارهای باریک قرار دارد.

چیزکیک

کیک پنیر یا چیزکیک شیرینی مغذی و پرمایه‌ای است که از پنیر دَلَمه یا پنیر خامه‌ای و دیگر افزودنی‌ها تهیه می‌شود. برای تهیه کیک پنیر غالباً از پنیر خامه‌ای و پنیر ماسکارپونه استفاده می‌شود. این نوع کیک‌ها دو نوع دارند که یا پخته‌شده هستند یا غیرپخته که پس از آماده‌سازی در یخچال گذاشته می‌شوند تا آماده و سفت گردند. کیک پنیر نیویورک اصیل‌ترین نوع کیک پنیر است که برای تهیه آن باید نکات زیادی رعایت شود.

به لیمو بهارنارنج

این دمنوش علاوه بر داشتن تمامی خواص به‌ لیمو، مجموعه‌ای از خواص عالی و بی‌نظیر بهار نارنج را نیز شامل می‌شود و ترکیب این دو ماده طبیعی و مفید، نوشیدنی پرخاصیت و خوش عطری را به وجود می‌آورد که جایگزینی مناسبی برای بسیاری از دارو‌های شیمیایی به شمار می‌آید. از مهمترین خواص دمنوش به لیمو و بهارنارنج می‌توان به آرامش دهنده بودن آن، رفع یبوست و تقویت معده و اعصاب اشاره کرد. از این دمنوش همچنین می‌توانید برای رفع تپش قلب و بی‌خوابی استفاده کنید.

چای ترش

چای ترش یا چای مالمیر یا چای مکه  یا چای روزل یا چای قرمز از کاسبرگ گیاه چای ترش تهیه می‌شود و در بسیاری از مناطق دنیا به صورت نوشیدنی گرم یا سرد مصرف دارد. در آمریکای لاتین و بخصوص در جامائیکا مصرف آن متداول است و بنام گل جامائیکا یا Sorrel، و شمال آفریقا بنام چای سودانی و در مصر بنام کرکده Karkade مشهور است. مزه آن ترش است و معمولاً با شکر نوشیده می‌شود.

پای سیب

چیزکیک

به لیمو بهارنارنج

چای ترش

پل های ارتباطی با باغ نارنج

آدرس: رودسر، خیابان گلسار (یکشنبه بازار)، روبروی کانون زبان پویش

تلفن همراه: 09350521242